ARCHITECTUURBIBLIOTHEKEN GENT

Interieur Faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur
© Office KGDVS

 

Dienstverlening

Lidmaatschap

Internen

Lidmaatschap is gratis voor studenten, personeelsleden en alumni van de Universiteit Gent, voor personeelsleden van het Universitair Ziekenhuis Gent en voor studenten en personeelsleden van de partners van de Associatie Universiteit Gent (Artevelde hogeschool, Hogeschool Gent en Hogeschool West-Vlaanderen). Internen kunnen hun UGent-identificatiebewijs, UZ-identificatiebewijs of identificatiebewijs van de Associatie Universiteit Gent-partners als lezerskaart gebruiken.

Externen

De registratie voor externen kost €15 per jaar. In ruil hiervoor krijgen zij een lezerskaart en een paswoord die geldig zijn binnen de hele Universiteitsbibliotheek Gent. Inschrijven kan in een van de faculteitsbibliotheken of in de Boekentoren.

Naar boven

 

Lenen

Wie? Enkel geregistreerde gebruikers kunnen boeken lenen. Geleende werken mogen niet doorgegeven worden aan anderen.

Wat? Alle werken die geregistreerd zijn als uitleenbaar. Kijk dit na in de catalogus op lib.ugent.be.

Hoelang? De leentermijn bedraagt 4 weken.

Hoeveel? Er kunnen maximaal 10 werken geleend worden.

Naar boven

 

Verlengen

Als niemand anders het werk reserveerde kan de uitleenperiode tot 3 maal verlengd worden. Werken aangevraagd via IBL kunnen maximaal 1 keer verlengd worden, mits toestemming van de leverende bibliotheek.

Naar boven

 

Reserveren

Uitgeleende werken kunnen gereserveerd worden via de reserveerknop op lib.ugent.be

Naar boven

 

IBL (Interbibliothecair leenverkeer)

Deze dienst zorgt ervoor dat je materialen afkomstig uit de collecties van bibliotheken buiten de UGent, zowel in binnen- als buitenland, kunt raadplegen, lenen of aanvragen als scan. De IBL-dienst bezorgt je ook boeken en artikels uit andere bibliotheken van de Universiteitsbibliotheek Gent, dus het netwerk van de faculteitsbibliotheken en de Boekentoren. Prijzen en voorwaarden zijn te vinden op lib.ugent.be

Kijk eerst eens na of het gewenste werk zich niet in een andere bibliotheek in je buurt bevindt:

Naar boven

 

Online toegang

Inloggen op lib.ugent.be kan door middel van het UGent-account of door middel van het gebruikers-id en het paswoord dat aan het lidmaatschap gekoppeld is (vraag hier bij twijfel naar aan de bibliotheekbalie).

Enkel studenten en personeelsleden van de UGent kunnen ook van buitenaf de databanken en elektronische tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek Gent raadplegen. Deze zijn meestal onderhevig aan auteursrechtelijke beperkingen en kunnen enkel binnen het UGent netwerkdomein geraadpleegd worden.

Naar boven

 

Gebruik van de accommodatie

Internen

Internen kunnen gebruik maken van de ruimte, pc's, wifi en kunnen werken raadplegen.

Lees meer over de internetverbinding binnen de UGent.

Externen

Externen kunnen gebruik maken van de ruimte en pc's met toegang tot de catalogus. Inloggen op de pc's kan met ugentguest als login en blanco paswoord.

UGent biedt wifi-toegang aan bezoekers die lid zijn van instellingen die bij eduroam aangesloten zijn. Eduroam is een internationaal project dat staat voor 'EDUcational ROAMing'. Bezoekers zonder eduroam kunnen toegang vragen tot het UGentGuest netwerk. Lees meer over de internetverbinding binnen de UGent.

Lidmaatschap van de Universiteitsbibliotheek kan als voorwaarde gesteld worden voor het ter plaatse consulteren van preciosa en werken uit het depot.

Naar boven

 

Kopiëren, printen en scannen

Enkel scannen is mogelijk in de bib en is gratis voor iedereen.

Naar boven

 

Reglement

Lees er bij twijfel het reglement op na.

Naar boven